KOLINDA SE GRUBO MEŠA U UNUTRAŠNJA PITANJA BiH! Reakcija vrha SDA na izjave predsednice Hrvatske

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Dec.2016, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOLINDA SE GRUBO MEŠA U UNUTRAŠNJA PITANJA BiH! Reakcija vrha SDA na izjave predsednice Hrvatske

Glavni odbor najveće bošnjačke Stranke demokratske akcije (SDA) u subotu je ocenio mešanjem u unutrašnja pitanja BiH izjave hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović koja tvrdi da je u BiH u porastu islamski radikalizam.

- Iznošenje takvih neistina nije u skladu s proklamovanom politikom dobrosusedskih odnosa i čin je grubog mešanja u unutrašnja pitanja suverene države BiH, navodi se u saopštenju Glavnog odbora SDA nakon celodnevne sednice održane u Sarajevu. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Index.hr navodi i da je Glavni odbor SDA ocenio neutemeljenim istup hrvatske predsednice o islamu u BiH.

SARAJEVO UKIDA POLAZAK ZA ZAGREB! Posle 14 godina ne saobraća voz

Glavni odbor odbacuje neprimerene, neodmerene i neutemeljene izjave i optužbe predsednice Hrvatske na račun BiH, stoji u saopštenju.

Hrvatski portal podseća da je Grabar-Kitarovićeva izjavila u Dubrovniku da je potrebno suočiti se sa činjenicom da se iz Islamske države u BiH vraća hiljade boraca, kao i da se ne može zanemariti ni ''uticaj nekih drugih država'' na BiH.

Pročitajte i:

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.