KINEZI IZ VUHANA BILI U BEOGRADU Grupa od 29 turista juče i danas boravila u našem glavnom gradu

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jan.2020, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KINEZI IZ VUHANA BILI U BEOGRADU Grupa od 29 turista juče i danas boravila u našem glavnom gradu

Oni su juče oko 12 časova dočekani na graničnom prelazu u Malom Zvorniku

Grupa od dvadesetdevet kineskih turista, od kojih je osamnaest iz Vuhana, odakle je potekao koronavirus, nakon posete Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, juče i danas boravili su u Beogradu.

, gde su ih na licu mesta pregledali nadležni iz svih nadležnih službi, osim granične policije i oni iz Zavoda  za javno zdravlje u Šapcu i Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut". >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Ovim povodom kontakirali smo sa Gradskim zavodom za javno zdravlje, kako bismo saznali da li je ovoj grupi kineskih turista bilo dozvoljeno slobodno kretanje, te da li su pregledani i po ulasku u Srbiju, kao i da li postoji bilo kakava opasnost zbog njihove posete.

- Oni su imali potpunu slobodu kretanja. Pregledani su i svi su zdravi. To je proveravano i danas i tokom jučerašnjeg dana. Prošetali su, obišli su što je bilo planirano i sada odlaze. One informacije koje dolaze iz Kine nemaju veze sa ostatkom sveta. Možemo da budemno apsolutno mirni ne postoji opasnost - rekao je primarijus doktor Predrag Kon, epidemiolog, načelnik jedinice za zarazne bolesti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.