KINESKO ORUŽJE PRESTRAŠILO AMERIKANCE: Ni njihovi obaveštajci nisu znali da je toliko moćno

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Okt.2021, 00:22

KINESKO ORUŽJE PRESTRAŠILO AMERIKANCE: Ni njihovi obaveštajci nisu znali da je toliko moćno

Ceo Pentagon u čudu

 Test je pokazao da je Kina postigla zapanjujući napredak u hipersoničnom oružju i da je daleko napredniji nego što su američki zvaničnici mislili.

U avgustu ove godine Kina je testirala nuklearnu hipersoničnu raketu koja je obišla svet pre no što je ubrzala ka svom cilju, pokazujući napredne svemirske sposobnosti koje su iznenadile američke obaveštajce.

Petoro ljudi upoznatih sa ovim testom reklo je da je kineska vojska lansirala >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << raketu koja je nosila hipersonično klizno vozilo koje je letelo svemirom nisko u orbiti pre nego što je krenulo prema svom cilju.

China tests new space capability with hypersonic missile https://t.co/OaN3NqE9E2

— Vía Consulting Co. (@viaccodesign) October 16, 2021

Raketa je promašila cilj za više od 30 kilometara, tvrde tri obaveštene osobe.

Dvojica su rekla da je test pokazao da je Kina postigla zapanjujući napredak u hipersoničnom oružju i da je daleko napredniji nego što su američki zvaničnici mislili.

Test je pokrenuo nova pitanja o tome zašto su SAD često potcenjivale kinesku vojnu modernizaciju.

SAD, Rusija i Kina razvijaju hipersonično oružje, uključujući i klizna vozila koja se lansiraju u svemir raketom, ali kruže oko zemlje pod vlastitim zamahom. Lete pet puta brže od zvuka, njima se može upravljati, pa ih je teže pratiti.

Više vesti o domaćem i stranom naoružanju, pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.