KINA PODRŽAVA SVE LEGITIMNE ZAHTEVE SRPSKE STRANE Oglasila se Čen Bo, objasnila njihov stav o KiM

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Avg.2022, 23:08

"KINA PODRŽAVA SVE LEGITIMNE ZAHTEVE SRPSKE STRANE" Oglasila se Čen Bo, objasnila njihov stav o KiM

Ambasadorka Čen je istakla da Kina poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije i da se zalaže za pronalaženje rešenja u okviru dijaloga

Ambasadorksa Kine u Srbiji Čen Bo izjavila je da je tokom današnjeg sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem istaknuta međusobna podrška dve zemlje suverenitetu i teritorijalnom integritetu i jačanju bilateralne saradnje.

Predsednik Vučić i ja smo danas ponovili međusobnu podršku naše dve zemlje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << o pitanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta, ističući spremnost za dalje unapređenje projekata u okviru bilateralne saradnje – poručila je Čen Bo na Tviteru.

Predsednik Vučić je rekao ranije danas da je zamolio ambasadorku Čen Bo da se danas sastanu kako bi je upoznao sa situacijom na Kosovu i Metohiji uoči sastanka u Briselu u okviru dijaloga Beograda i Prištine, uz posredovanje Evropske unije.

Председник Вучић @predsednikrs и ја смо данас поновили међусобну подршку наше две земље о питању суверенитета и територијалног интегритета, истичући спремност за даље унапређење пројеката у оквиру билатералне сарадње. pic.twitter.com/EKGMx2Qq4t

— Chen Bo (@AmbChenBo) August 17, 2022

, pod okriljem Rezolucije 1244.

Kina razume i podržava sve legitimne zahteve srpske strane, uključujući i one po pitanju zaštite legalnih prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji – rekla je ambasadorka Čen, saopšteno je ranije iz Službe za saradnju s medijima predsednika Republike.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čen Bo: Sa Vučićem o podršci suverenitetu Srbije i Kine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Avg.2022, 07:00

Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo izjavila je da je tokom sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem istaknuta međusobna podrška dve zemlje suverenitetu i teritorijalnom integritetu i jačanju bilateralne saradnje..."Predsednik Vučić i ja smo ponovili međusobnu podršku naše dve zemlje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.