Čen Bo posle sastanka sa Vučićem: Međusobna podrška, nastavljamo

Izvor: B92, 18.Avg.2022, 07:29

Čen Bo posle sastanka sa Vučićem: Međusobna podrška, nastavljamo

Ambasadorksa Kine u Srbiji Čen Bo oglasila se na društvenim mrežama posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Ona je izjavila da je tokom sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem istaknuta međusobna podrška dve zemlje suverenitetu i teritorijalnom integritetu i jačanju bilateralne saradnje.

"Predsednik Vučić i ja smo ponovili međusobnu podršku naše dve zemlje o pitanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta, ističući spremnost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za dalje unapređenje projekata u okviru bilateralne saradnje", poručila je Čen Bo na Tviteru.

Vučić je rekao juče da je zamolio ambasadorku Čen Bo da se sastanu kako bi je upoznao sa situacijom na Kosovu i Metohiji uoči sastanka u Briselu u okviru dijaloga Beograda i Prištine, uz posredovanje Evropske unije.

Ambasadorka Čen je istakla da Kina poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije i da se zalaže za pronalaženje rešenja u okviru dijaloga, pod okriljem Rezolucije 1244.

„Kina razume i podržava sve legitimne zahteve srpske strane, uključujući i one po pitanju zaštite legalnih prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji", rekla je ambasadorka Čen, saopšteno je iz Službe za saradnju s medijima predsednika Republike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.