KINA ODLUČNO STALA UZ PUTINA: Amerika je učinila neprihvatljivu stvar prema Rusiji - to je za svaku osudu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jan.2021, 12:33

KINA ODLUČNO STALA UZ PUTINA: Amerika je učinila neprihvatljivu stvar prema Rusiji - to je za svaku osudu!

Peking jasno stavio do znanja uz koga je

Kina se protivi mešanju spolja u poslove suverenih država, izjavio je zvanični predstavnik Ministarstva inostranih poslova Džao Liđijan, komentarišući zahtev MIP Rusije koji je upućen SAD da "objasni" izjave američkih diplomata o protestima za podršku opozicionara Alekseja Navaljnog.

- Kina se odlučno protivi mešanju u unutrašnje stvari suverenih država - rekao je Liđijan.

Ranije je Ministarstvo spoljnih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poslova Rusije objavilo na Fejsbuku saopštenje u kojem je reagovalo na komentar američke ambasade u Moskvi o nezakonitim protestima koji su održani u subotu u Rusiji, naglasivši da SAD treba da se bave svojim unutrašnjim problemima i da treba da prestanu da se mešaju u unutrašnje stvari drugih država.

Podsetimo, američka ambasada u Moskvi je u subotu, tokom protesta u Rusiji, objavila na društvenim mrežama da "podržava pravo svih ljudi na slobodu mišljenja".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.