KINA AKTIVIRALA MEHANIZAM ZA VANREDNE SITUACIJE Ovo je reakcija na sukob između Palestine i Izraela

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Okt.2023, 18:58

KINA AKTIVIRALA MEHANIZAM ZA VANREDNE SITUACIJE Ovo je reakcija na sukob između Palestine i Izraela

Kineska ambasada u Izraelu i kancelarija u Palestini kontaktiraju sa lokalnim kineskim građanima, dajući sve od sebe da im pruže pomoć i osiguraju njihovu bezbednost

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Kine Mao Ning danas je na redovnoj konferenciji rekla da je zbog eskalacije situacije u Pojasu Gaze, Ministarstvo spoljnih poslova odmah aktiviralo mehanizam za vanredne situacije i koordiniralo sa tamošnjim institucijama da pruže pomoć kineskim građanima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Palestini i Izraelu.

Kako prenosi Kineska medijska grupa (CMG), ministarstvo istovremeno podseća kineske državljane da za sada ne putuju u Palestinu i Izrael, a tamošnji kineski građani treba da obrate posebnu pažnju na lokalnu situaciju i što manje izlaze napolje, i ako su u problemu, kontaktiraju ambasadu za pomoć.

.

Na osnovu sadašnje situacije, Kina smatra da je najvažnije što pre prekinuti vatru, zaštiti civile i sprečiti eskalaciju sukoba. Mao Ning je istakla da nema izlaza u "nasilnom reagovanju na nasilje".

Međunarodna zajednica treba da poklanja više pažnje palestinskom pitanju i unapređuje mirovne pregovore između Palestine i Izraela. Kina će, takođe, zajedno sa međunarodnom zajednicom uložiti napore u zaštitu mira u Pojasu Gaze.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.