KC Kragujevac: Šestoro zaposlenih pozitivno na kovid 19, dvoje hospitalizovano

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Apr.2020, 22:09

KC Kragujevac: Šestoro zaposlenih pozitivno na kovid 19, dvoje hospitalizovano

Šestoro zaposlenih u Kliničkom centru u Kragujevcu pozitivno je na koronavirus, a njihovo zdravstveno stanje je stabilno,rekao je direktor KC Kragujevac Predrag Sazdanović.

On je u večeras, u emisiji Televizije Kragujevac, rekao da je dvoje od njih hospitalizovano ali su sa lakšim simptomima bolesti, dok je četvoro zaraženih u kućnoj izolaciji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Sazdanović je rekao da se u KC koji ima 2.505 radnika, više od 300 zaposlenih  "bavi" na indirektan ili direktan način virusom korona.

U KC Kragujevac je hospitalizovano ukupno 60 pacijenata pozitivnih na koronavirus, od čega je  11 je na respiratoru.

U protekle  tri nedelje bilo je ukupno pet preminulih, čija je prosečna starost bila oko 60 godina, i svi su imali pridružene bolesti - šećerna bolest, srčana slabost, slabost bubrega ili jetre i dr.

U tom periodu bilo je i osam pacijenata koji su kao izlečeni otpušteni kući.

Sazdanović je rekao da Klinički centar Kragujevac ima u dva korona centra 52 mesta za intenzivnu negu pacijenta sa kovidom 19 u natežem stanju.

Obezbeđeno je i 200 mesta za ostale pacijente sa koronavirusom u raznim stadijumima bolesti i to u četiri objekta - Infektivna klinika, Klinika za psihijatriju, Klinika za pulmologiju i Klinika za rehabilitaciju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Direktor KC Kragujevac: Šestoro zaposlenih pozitivno na kovid 19, od čega je dvoje hospitalizovano

Izvor: Danas, 09.Apr.2020

Šestoro zaposlenih u Kliničkom centru u Kragujevcu pozitivno je na korona virus, a njihovo zdravstveno stanje je stabilno, rekao je direktor KC Kragujevac Predrag Sazdanović.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.