KAPITOL PONOVO NA UDARU? Američka policija traži pomoć Pentagona zbog zakazanih protesta

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Sep.2021, 00:26

KAPITOL PONOVO NA UDARU? Američka policija traži pomoć Pentagona zbog zakazanih protesta

Zakazani protesti, policija zatražila pomoć Pentagona

Policija u Vašingtonu danas je saopštila da je zatražila od Pentagona da obezbedi trupe Nacionalne garde kako bi pomogle u zaštiti Kapitola 18. septembra tokom zakazanih protesta, ako to bude potrebno.

- Policija Kapitola je zatražila od Ministarstva odbrane mogućnost dobijanja podrške Nacionalne garde ako se za to ukaže potreba 18. septembra - navodi se u saopštenju policijske uprave, prenosi Rojters. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Očekuje se da će se velika grupa ljudi pojaviti na Kapitolu kako bi protestovala zbog hapšenja 600 osoba povezanih sa protestima i neredima 6. januara. ove godine, navodiojters.

Hiljade pristalica bivseg američkog predsednika Donalda Trampa, među kojima i članovi ultradesničarskih grupa, okupilo se 6. janura u Vašingtonu na Kapitolu u nasilnim protestima zbog navodne izborne prevare u danu kada se američki Kongres sastajo da potvrdi pobedu Džozefa Bajdena na predsedničkim izborima u novembru 2020.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.