KANADSKI PREMIJER PORUČIO: Iranska raketa oborila avion, Teheran TRAŽI DOKAZE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jan.2020, 02:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KANADSKI PREMIJER PORUČIO: Iranska raketa oborila avion, Teheran TRAŽI DOKAZE!

Oglasio se Kadadski premijer.

Kanadski premijer Džastin Trudo izjavio je danas da dokazi ukazuju da je iranska raketa u utorak uveče oborila ukrajinski avion koji je leteo za Toronto i da je taj napad "možda bio nenameran''.

Prema Trudoovim rečima, kanadska i savezničke obaveštajne službe se slažu sa ovim navodima.

U oborenom avionu nalazila su se najmanje 63 kanadska putnika.

Nakon ove izjavie oglasio se Teheran, koji je pozvao Kanadu da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << podele informacije o padu aviona

- Pozivamo kanadskog premijera i sve druge vlade koje imaju informacije o padu aviona da ih proslede istražnom komitetu Irana - kazao je portparol iranskog ministarstva spoljnih poslova Abas Musavi,

Canadian PM Justin Trudeau addresses Tehran plane crash, saying, "evidence indicates that the plane was shot down by an Iranian surface-to-air missile" and stresses need for a "thorough investigation."

"Canadians have questions and they deserve answers." https://t.co/vCy4XBXcjH pic.twitter.com/I0HyTsp4Wt

— ABC News (@ABC) January 9, 2020

Američki zvaničnici prethodno su naveli da je vrlo verovatno da je iranska protivavionska raketa oborila avion, usmrtivši svih 176 putnika i članova posade. I oni su pretpostavili da je napad mogao biti greška.

Avion je oboren samo nekoliko sati nakon što je Iran izveo balistički raketni napad na iračke vojne baze u kojima su smeštene američke trupe, usred sukoba sa Vašingtonom zbog napada američkog drona u kojem je ubijen iranski general Revolucionarne garde Kasim Sulejmani.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.