KAKVU ĆE ULOGU SPUTNJIK V IGRATI U UBRZANJU VAKCINACIJE U EU: Makron otkrio detalje plana

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Apr.2021, 07:18

KAKVU ĆE ULOGU SPUTNJIK V IGRATI U UBRZANJU VAKCINACIJE U EU: Makron otkrio detalje plana

Makron izjavio da Sputnjik V neće igrati ulogu u naporima EZ da ubrza vakcinaciju

Ruska vakcina protiv kovida Sputnjik V u ovom trenutku verovatno neće igrati ulogu u naporima Evropske unije da ubrza svoju vakcinaciju, jer još uvek nema odobrenje evropskog regulatora, izjavio je francuski predsednik Emanuel Makron.

- Ne mislim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je ruska vakcina danas rešenje za ubrzanje, jer će biti potrebno vreme da se dobije odobrenje evropske agencije i trebaće vremena da se na našem kontinentu proizvede takva vakcina - rekao je Makron za američku televizijsku mrežu Si-Bi-Es u intervjuu emitovanom juče.

On je ukazao na činjenicu da je proizvodnja vakcina u Evropi ubrzana i da će Francuska biti u situaciji da ispuni svoje ciljeve uz pomoć onoga što ima sada.

Prema francuskom lideru, nekoliko država članice EU odlučile su da započnu rasprave o Sputnjiku, ali u EU postoji i nekoliko jednostavnih principa.

- Prvo, ako naše evropske sanitarne vlasti ne priznaju vakcinu, ne postoji način da se ova vakcina upotrebi na našem tlu. I u ovoj fazi ruska vakcina nije priznata od naših vlasti - rekao je francuski predsednik.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.