KAKVE SU VEZE RASTE I VELJE NEVOLJE: Da li je  pevač žrtva ili saučesnik ekipe i zašto policiji nije otkrio dobavljača?

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Feb.2021, 22:39

KAKVE SU VEZE RASTE I VELJE NEVOLJE: Da li je pevač žrtva ili saučesnik ekipe i zašto policiji nije otkrio dobavljača?

Tokom akcije hapšenja pripadnika ekipe Veljka Belivuka, pažnju su privukle i veze poznatog repera Stefana Đurića Raste sa tom kriminalnom grupom

Ekipa Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, koji je uhapšen u velikoj akciji policije i BIA, mesecima je radila kao obezbeđenje poznatog srpskog repera Stefana Đurića Raste.

. Javnost je takođe bila zainteresovana zašto je policija zaplenila i džip "mercedes" koji je muzičar vozio, a to vozilo je odveženo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na forenzičku analizu da bi se utvrdilo da li je korišćeno za likvidacije.

Pripadnici Belivukove kriminalne grupe su poslednjih meseci radili kao Rastino obezbeđenje, a navodno brinuli su o njemu i dok je bio u zatvoru nakon što je u oktobru prošle godine "pao" zbog 600 grama droge.

Sada mediji pišu da je navodno je uhapšeni bivši policajac Vlado Georgiev, član klana Velje Nevolje, bio na poziciji Rastinog menadžera od aprila 2020. godine.

Dok je reper bio u pritvoru, upravo je Georgiev navodno vozio njegov džip, a policija je oduzela Rastin "mercedes" tokom hapšenja Georgieva.

- Razlog za njegovo privremeno oduzimanje je to što je ovaj auto vozio Rastin menadžer, Vlado Georgiev, dok je reper bio u pritvoru - objašnjava sagovornik.

Rastin menadžer godinama je bio Marko Nikolić, rođeni brat njegove bivše supruge Ane Nikolić, međutim prekinuli su saradnju. Od tog trenutka, Rasta je počeo da sarađuje sa "Principima" - ekipom Velje Nevolje. Oni su bili zaduženi da rade kao njegovo obezbeđenje, da ga prate na nastupe... Mnogi tvrde da su Belivuk i njegova ekipa navodno duže vreme reketirali Rastu, tačnije nametnuli su mu svoje obezbeđenje, koje je debelo plaćao.

- Pre nego što je muzičar uhapšen početkom oktobra prošle godine, više puta je viđan u restoranu na stadionu Partizana i to u društvu ljudi za koje se znalo da sarađuju s Belivukom. Ubrzo, Georgiev, koji se predstavljao nadimkom 'Sekula' postao je njegov menadžer, otpustio je i ljude koji su ga do tada obezbeđivali i angažovao 'Veljine momke' - otkriva sagovornik.

Prema njegovim rečima, još uvek se proverava da li je Đurić dobrovoljno počeo da sarađuje s ovom kriminalnom grupom, ili je na neki način primoran.

- Kada je Đurić uhapšen, izjavio je da je droga koju je policija zaplenila njegova, ali da ime osobe od koje je kupio ne sme da otkrije jer se plaši za svoju i bezbednost svoje porodice - podseća on.

Ekipa Velje Nevolje brinula je o Rasti tokom četiri meseca koja je proveo iza rešetaka - dostavljali su mu hranu, slatkiše, cigare, obuću...

Među navijačima kruži i informacija da su u novembru, za Rastin rođendan koji je proveo u zatvoru, Velja Nevolja i njegova ekipa preko radija naručivala pesme za repera i tako mu slali čestitke za rođendan.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.