KAKO JE PALA ROMANA: Osumnjičeni da su snimali bankomate, krali podatke, a onda im je policija upala u stan

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2020, 12:22

KAKO JE "PALA" ROMANA: Osumnjičeni da su snimali bankomate, krali podatke, a onda im je policija upala u stan

Romana i M., koji su u Australiji boravili kao turisti, zapali su probleme sa novcem pre nego što su smislili plan kako da "napune svoje novčanike", izjavio je Smit.

Pevačica Romana Panić (45) i njen prijatelj Filip M. (40), agent za prodaju nekretnina, sumnjiče se da su tokom marta i aprila postavili uređaje za snimanje na tri bankomata u Brizbejnu, prenosi autralijski portal "9njuz". Oni su na taj način prikupili bankovne podatke 35 osoba.

Kako je rekao Pol Smit, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sudija Okružnog suda u Brizbejnu, ceo postupak je bio sofisticiran i omogućio im je da nezakonito snimaju ljude koji koriste bankomate, a zatim da kopiraju njihove podatke i bankovne kartice.

Policija je, nakon što je tehničar pronašao nelegalne uređaje na bankomatu, pretresom stana u Spring Hilu, gde su njih dvoje odseli, pronašla obeležene novčanice u vrednosti od 23.500 australijskih dolara, uređaje za snimanje kartica, kartice za skladištenje podataka na kojima su pronađeni snimci kupaca na bankomatima, lične bankarske podatke klijenata i alatke za instaliranje dodatnih uređaja.

Policajci su otkrili da je Filip M. najpre izviđao bankomat, da bi se dva dana kasnije vratio i maskiran hirurškom maskom postavio uređaje.

Mrkajić je priznao krivicu za 18 tačaka optužnice, a Romana za 16. Osim što će morati da vrate novac, odslužiće i zatvorske kazne - Filip Mrkajić 14 meseci, Romana 12.

Oni su na presude podneli žalbe, ali su žalbe odbijene.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.