Jovanović i Bastać: Zaustaviti divlju gradnju u Beogradu, vlast umešana kriminalne radnje

Izvor: Beta, 12.Jul.2019, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović i Bastać: Zaustaviti divlju gradnju u Beogradu, vlast umešana kriminalne radnje

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović optužio je danas državnog sekretara MUP-a Miroslava Miličkovića da štiti divlju gradnju u beogradskoj opštini Rakovica, umesto da obezbedi da policija pruži asistenciju u rušenju nelegalno izgradjenog solitera od osam spratova."Divlje gradilište u Ulici kneza Višeslava 59 zahvata i deo opštinske parcele i onemogućava proširivanje te ulice, što direktno ugrožava bezbednost gradjana Rakovice i Beograda", rekao je Jovanović novinarima ispred tog gradilišta.Jovanović je naveo da u 2018. godini nije iskorišćeno čak 32 odsto sredstava za uklanjanje divlje gradnje, a ruše se samo šupe i porodične zgrade, dok se "toleriše i štiti divlja gradnja višespratnica od strane vlastima bliskih investitora".Predsednik opštine Stari Grad i član Predsedništva Stranke slobode i pravde Marko Bastać optužio je zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića za bujanje divlje gradnje "zbog centralizacije gradske gradjevinske inspekcije i oduzimanja nadležnosti gradskim opštinama u toj oblasti".Bastać je istakao da o problemima povezanim sa divljom gradnjom i odgovornima za ovu pojavu gradjani nemaju gde da se informišu, jer se iz gradskog budžeta novac daje režimskim tabloidima, kojima je sve bitnije od istine.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Jovanović i Bastać: Zaustaviti divlju gradnju u Beogradu, vlast umešana u kriminalne radnje

Izvor: Danas, 12.Jul.2019

Šef odborničke grupe Savez za Srbiju u Skupštini Beograda i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović optužio je danas državnog sekretara MUP-a Miroslava Miličkovića da štiti divlju gradnju u beogradskoj opštini Rakovica. Članak Jovanović i Bastać: Zaustaviti divlju gradnju u Beogradu,...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.