Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Maj.2017, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Ratno-huškačke izjave zamena za političku nesposobnost

Lider Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović ocenio je danas da pojedinici iz država regiona kroz ratnohuškačke izjave pokušavaju da politički opstanu.

"Izjave koje poslednjih meseci dolaze od strane pojedinaca iz država regiona, u kojima političku nesposobnost zamenjuju ponovnim ratnim huškanjem", predstavljaju izraz nemoći i traganje za načinom političkog opstanka", naveo je Jovanović, a saopštila LDP.

On je ukazao i da "od spremnosti Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da bude ozbiljna država koja razume da njena snaga može počivati samo na poštovanju suseda, saradnjom sa njima i ekonomskim reformama zavisi njena budućnost i očuvanje mira".

Upozorio je i da u "u trenucima dok se Evropa bori sa populističkim pokretima, a svet sa globalnim pretnjama terorizmom", Balkan kao nikada u istoriji mora voditi računa sam o sebi i sopstvenim interesima.

Dodao je i da "lideri regiona moraju pokazati zrelost da sve društvene pojave koje ekstremizam vide kao zamenu za usporene integracije u EU marginalizuju", a da "evropsku ideju ponovo afirmišu bez bilo kakvih kalkulacija.

"Mi kao društvo, i Srbija kao država, nosimo veliku odgovornost za stanje u regionu", istakao je Jovanović.

Ukazao je i da "greške koje nas prate, nerešeni odnosi i ljudi koji su zbog neodgovrnosti vlasti u prošlosti patili zaslužuju više poštovanja i iskrenosti kada je u pitanju saradnja sa narodima u okruženju".

"Potencijalne provokacije koje su postale deo izbornog folklora u svim državama bivše Jugoslavije moraju biti shvaćene baš tako, jer povezanost u kojoj se trenutno svi nalazimo nalaže nam mnogo ozbiljniji pristup", naveo je Jovanović.

Lider LDP je naglasio i da "ponovni nacionalizam zato ne sme biti odgovor na ekonomsku ili bilo koju krizu".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jovanović: Srbija nosi odgovornost za stanje u regionu

Izvor: RTS, 13.Maj.2017

Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović ocenio je da ratnohuškačke izjave u regionu predstavljaju izraz nemoći i zamenu za političku nesposobnost i dodao da Srbija nosi veliku odgovornost za stanje u regionu. . "Mi kao društvo,...

Nastavak na RTS...

Čedomir Jovanović: Ratno-huškačke izjave u regionu zamena za političku nesposobnost

Izvor: Beta, 13.Maj.2017

Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović ocenio je danas da pojedinci iz država regiona kroz ratnohuškačke izjave pokušavaju da politički opstanu."Izjave koje poslednjih meseci dolaze od strane pojedinaca iz država regiona, u kojima političku nesposobnost zamenjuju ponovnim ratnim...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.