Jovanović: Plašim se da optužni akt protiv Simovića ne završi u fioci

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Mar.2019, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Plašim se da optužni akt protiv Simovića ne završi u fioci

Novinar Milan Jovanović, kojem je prošlog decembra zapaljena kuća, rekao je da treba paziti da optužni akt protiv predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića, kojim se za njega traži osam godina zatvora, ne završi u fioci.

"Tužilaštvo je sve uradilo korektno, nemam nikakve zamerke na izgled optužnog akta i visinu zatražene kazne", rekao je Jovanović za izdanje lista Danas od utorka, 19. marta.

On je kazao da "jedino na šta sad treba obratiti pažnju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je da sud njihov optužni akt ne stavi u fioku".

List podseća da je Simonović u petak podneo ostavku na mesto predsednika opštine Grocka. Međutim, da bi ta ostavka bila i formalna nju mora da potvrdi lokalna skupština, koja je zakazana za sredu, 20. marta.

Danas navodi da optužnim aktom precizirano da je tokom istražnog postupka utvrđeno da je Simonović "podstrekao Vladimira Mihajlovića da izvrši krivično delo, konkretno da pronađe lice od poverenja koje bi u vidu opomene Jovanoviću, zapalilo automobil, dajući precizno podatke o automobilu, nudeći za to novčanu nagradu".

Nakon toga je, navodi se dalje, Mihajlović "podstrekao Igora Novakovića, da se nađe čovek od poverenja koji bi opomenuo Jovanovića tako što bi mu zapalio autobil, zbog čega je Novaković angažovao Aleksandra Marinkovića".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.