Izvor: Radio 021, 18.Mar.2019, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo za Simonovića traži maksimalnu kaznu od osam godina zatvora

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu zatražilo je maksimalnu kaznu od osam godina zatvora za bivšeg predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića, zbog toga što je naložio paljenje kuće novinara Milana Jovanovića sa portala Žig info.

To tužilaštvo, kako stoji u saopštenju, zatražilo je maksimalnu kaznu zbog izvršenja teškog dela protiv opšte sigurnosti podstrekavanjem.

Za okrivljenog Vladimira Mihajlovića, kao saučesnika u izvršenju krivičnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dela, zatražena je kazna zatvora u trajanju od pet godina, za Igora Novakovića, okrivljenog kao saučesnika, kaznu zatvora u trajanju od pet godina, a za Aleksandru Marinković kao izvršioca kaznu zatvora u trajanju od šest godina zatvora.

Zatraženo je i da se svima izrekne i mera zabrane približavanja i komunikacije sa Milanom Jovanovićem i njegovom suprugom Deljanin Jelom.

Predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović, osumnjičen da je naložio paljenje kuće novinara Milana Jovanovića, saopštio je 15. marta da podnosi ostavku na sve funkcije u toj beogradskoj opštini i Srpskoj naprednoj stranci.

Simonović je uhapšen 25. januara, kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio da se sumnjiči za podstrekivanje paljenja kuće novinara Milana Jovanovića iz Vrčina.

Proveo je 30 dana u pritvoru, a sud je odbio zahtev tužilaštva da mu se pritvor produži. Novinaru Jovanoviću kuća je zapaljena u noći između 11. i 12. decembra.

Autor: N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Tužilac traži osam godina zatvora za Simonovića

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Mar.2019

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu zatražilo je maksimalnu kaznu od osam godina zatvora za bivšeg predsednika beogradske opštine Grocka Dragoljuba Simonovića zbog toga što je naložio paljenje kuće novinara Milana Jovanovića sa portala Žig info. To tužilaštvo, kako stoji u saopštenju,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.