Jovanović (Metla 2020): I fizički bih kao poslanik sprečio priznanje secesije

Izvor: Beta, 02.Mar.2020, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović (Metla 2020): I fizički bih kao poslanik sprečio priznanje secesije

Član predsedništva Pokreta Metla 2020 Miloš Jovanović izjavio je danas da bi, ako bude poslanik u novom sazivu Skupštine Srbije, i fizički sprečio rešenje po kome bi Srbija "uz neku nadoknadu" priznala secesiju Kosova i Metohije."Sprečili bismo to i fizički ukoliko bi zatrebalo. Iznad Skupštine je Ustav Srbije i medjunarodno pravo i ne postoji pravno valjani način da se pokrene rasprava o priznavanju Kosova u celini ili dela pokrajinske teritorije, niti da mu se obezbedi mesto u UN", istakao je Jovanović za Večernje novosti.On je kazao i da "nema nadoknade za odricanje od sebe".Jovanović je ocenio da nema većeg simbola od metle za to što je Srbiji danas potrebno, kako je kazao, "da se počiste korupcija, lažne diplome i slično".Govoreći o predstojećim izborima, on je kazao da će taj pokret izaći na izbore i pored loših uslova jer je "bolje ići u boj, nego ostati kod kuće".On je dodao da bojkot ne može da uspe jer ne vidi način da posle izbora uspe vaninstitucionalna borba i ocenio je kao logičnu odluku gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića da izadje na lokalne izbore, kao i najavu da bi to mogao da uradi predsednik opštine Paraćin Saša Paunović.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

"Kao poslanik bih i fizički sprečio priznanje Kosova"

Izvor: B92, 02.Mar.2020

Beograd -- Član predsedništva Pokreta "Metla 2020" Miloš Jovanović izjavio da bi, ako bude poslanik u novom sazivu Skupštine fizički sprečio "secesiju Kosova i Metohije"..."Sprečili bismo to i fizički ukoliko bi zatrebalo. Iznad Skupštine je Ustav Srbije i međunarodno pravo i ne postoji pravno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.