Kao poslanik bih i fizički sprečio priznanje Kosova

Izvor: B92, 02.Mar.2020, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kao poslanik bih i fizički sprečio priznanje Kosova"

Beograd -- Član predsedništva Pokreta "Metla 2020" Miloš Jovanović izjavio da bi, ako bude poslanik u novom sazivu Skupštine fizički sprečio "secesiju Kosova i Metohije".

"Sprečili bismo to i fizički ukoliko bi zatrebalo. Iznad Skupštine je Ustav Srbije i međunarodno pravo i ne postoji pravno valjani način da se pokrene rasprava o priznavanju Kosova u celini ili dela pokrajinske teritorije, niti da mu se obezbedi mesto u UN", istakao je Jovanović u intervjuu za Novosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
On je kazao i da "nema nadoknade za odricanje od sebe".

Jovanović, koji je i lider Demokratske stranke Srbije, naglasio je da će Pokret "Metla 2020" izaći na izbore i pored loših uslova, jer je "bolje ići u boj, nego ostati kod kuće".

On smatra da bojkot ne može da uspe, jer ne vidi način da posle izbora uspe vaninstitucionalna borba.

Jovanović je zaključio da je potpuno logična odluka aktuelnog gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića da izadje na lokalne izbore u tom gradu, kao i najava da bi to mogao da uradi predsednik opštine Paraćin Saša Paunović u tom gradu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.