Jovanović: LDP ima razumevanja za predlog Vojvodine

Izvor: Blic, 22.Nov.2012, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: LDP ima razumevanja za predlog Vojvodine

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas da ta stranka ima razumavanja za predlog Skupštine Vojvodine o dopuni Zakona o budžetskom sistemu kojim bi se pokrajini obezbedilo sedam odsto sredstava od republičkog budžeta.

U raspravi o predlogu Skupštine Vojvodine o dopuni Zakona o budžetskom sistemu u Skupštini Srbije, Jovanović je ocenio da se izdvajanjem tih sredstva ne bi rešili problemi u Vojvodini, ali bi se definisao karakter vlasti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Jovanović je istakao da će se odlukom o izdvajanju za Vojvodinu definisati karakter vlasti u zemlji odnosno, kako je kazao, da li je to vlast koja poštuje zakone i poredak ili vlast koja misli da sve počinje i završava se sa njom.

"Strašan je problem činjenica da je mala razlika između onoga što radi ova vlast i što je radila prethodna vlast koja nije rešila probleme, zbog kojih danas kritikuje ovu vlast", naveo je Jovanović.

Lider LDP-a je rekao da je neodrživa pozicija u kojoj se nalazi celo društvo, ako, kako je kazao, nismo spremni da shvatimo odnos između politike koja je vođena prethodnih godina i cene koja se sada uspotavlja.

"Ključno pitanje je političko, a ne ekonomsko, iako se ono manifestuje kroz ekonomiju. Ekonomija neposredno pokazuje pravu vrednost našeg života, ona je danas kritično nisko", ocenio je lider LDP-a.

Jovanović je dodao i da problemi koji su se ispoljavali u Vojvodini nisu imali korene u toj pokrajini i da je pogrešan stav da Vojvodina unutar sebe može naći odgovore na sve svoje probleme.

Predsednik Skupštine Nebojša Stefanović je odgovarajući na kritike poslanika što niko od predstavnika vlade nije prisutan na današnjoj sednici rekao da je mogao tu biti i neko od članova Vlade, ali da nije bilo neophodno.

Poslanica Ujedinjenih regiona Srbije Jelena Travar Miljević je rekla da predloženi budžet predviđa šest milijardi dinara više za Vojvodinu, a ne 9,6 manje, kako tvrdi vojvođanska vlada. Ona je istakla da se URS zalaže za donošenje Zakona o finansiranju Vojvodine.

Stefanović je obavestio poslanike da će Skupština nastaviti rad i posle 18 časova.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.