Izvor: RTS, 10.Feb.2021, 07:12

Još danas temperatura iznad proseka, sutra se vraća zima

Na severu i zapadu Srbije oblačno, posle podne mestimično kiša. U ostalim krajevima smena sunca i oblaka, a kiša uveče i tokom noći. Temperatura još danas iznad proseka, najviša od 13 do 19 stepeni. Kome je dosadilo proleće, a uželeo se zime, njegov dan je četvrtak.
Umereno do potpuno oblačno i dalje toplo, u većini mesta suvo. Posle podne na severu mestimično sa slabom kišom, koja će u toku noći da se proširi na celu zemlju. Na visokim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << planinama sneg.

Vetar slab i umeren, u košavskom području i na planinama povremeno jak, južnih smerova, na severu i zapadu zemlje u pojačanju i skretanju na severozapadni.
Najniža temperatura od 2 do 8, a najviša od 13 na severu do 19 stepeni na jugu Srbije.
U Beogradu oblačno, kasnije posle podne, uveče i noću povremeno s kišom.
Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, u toku noći u skretanju na severozapadni.
Jutarnja temperatura oko 8, najviša dnevna oko 16 stepeni.
U četvrtak oblačno i vetrovito. U većem delu kiša, na planinama sneg. Pre podne na severu i zapadu, posle podne i u ostalim krajevima jako zahlađenje i prelazak kiše u sneg i u nižim predelima, ponegde uz formiranje manjeg snežnog pokrivača.
Od petka osetno hladnije, ledeni dani, naročito u jutarnjim satima, kada se u većini mesta očekuje umeren mraz. Tokom dana uglavnom suvo, samo će ponegde u brdsko-planinskim predelima provejavati slab sneg.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.