Izvor: RTS, 09.Feb.2021, 20:26

Vremenska prognoza - 10. februar

Na severu i zapadu Srbije oblačno, posle podne mestimično kiša. U ostalim krajevima smena sunca i oblaka, a kiša uveče i tokom noći. Temperatura iznad proseka, najviša od 13 do 19 stepeni. Kome je dosadilo proleće, a uželeo se zime - njegov dan je - četvrtak.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(Izvor: RHMZ)
10.02.2021. Sreda: Umereno do potpuno oblačno i dalje toplo, u većini >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mesta suvo. Posle podne na severu mestimično sa slabom kišom, koja će u toku noći da se proširi na celu zemlju. Na visokim planinama sneg. Vetar slab i umeren, u košavskom području i na planinama povremeno jak, južnih smerova, na severu i zapadu zemlje u pojačanju i skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od 2 do 8, a najviša od 13 na severu do 19 stepeni na jugu Srbije.
11.02.2021. Četvrtak: Ujutro jače naoblačenje s kišom, na planinama sa snegom, od sredine dana osetan pad temperature. Na severu tokom dana, u ostalim krajevima uveče i tokom noći kiša će da pređe u sneg. Vetar slab i umeren, u košavskom području i na planinama povremeno jak, južnih smerova, sredinom dana i posle podne u skretanju na severozapadni, jak, povremeno sa olujnim udarima. Ujutro i pre podne temperatura će biti najviša, od 6 do 12, a tokom dana će biti u padu, krajem dana u većini mesta od -2 do 6 stepeni. Upozorenje: Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća 90%
12.02.2021. Petak: Umereno do potpuno oblačno, hladnije, u većini mesta suvo. Na planinama se očekuje provejavanje snega. Vetar umeren i jak, severozapadni. Jutarnja temperatura od -8 do -3, najviša dnevna od -4 do 0 stepeni (ledeni dan). Upozorenje: Tmin < -5 stepeni, verovatnoća 90%.
13.02.2021. Subota: Preovlađivaće sunčano i hladno. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od -10 do -5, najviša od -5 do 0 stepeni (ledeni dan). Upozorenje: Tmin < -5 stepeni, verovatnoća 90%. 
Prognoza vremena za narednih pet dana (od 14.02.2021. do 18.02.2021.)
Zadržaće se hladno, ujutro u većini mesta umeren mraz i najviša dnevna temperatura ispod 0 stepeni ( ledeni dani), ponegde slab sneg, naročito na jugu i u planinskim predelima. Krajem perioda postepen porast temperature

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oblačno, tokom popodneva i uveče kiša, od sutra ledeni dani

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2021, 01:26

U Srbiji danas na severu i zapadu oblačno, ujutro i pre podne uglavnom suvo, posle podne mestimično s kišom...U ostalim krajevima promenljivo oblačno, a uveče i tokom noći kiša će se, uz jače naoblačenje, preko centralnih krajeva zemlje proširiti ka istoku i jugoistoku. Na visokim planinama...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.