Još 18 dana da se plati dug bez   kamate

Izvor: Blic, 13.Dec.2010, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još 18 dana da se plati dug bez kamate

Manje od tri nedelje, tačnije do 31. decembra, ostalo je na raspolaganju firmama i građanima da iskoriste pogodnosti i da bez obračunavanja kamate izmire svoja dugovanja za porez na imovinu, lokalne komunalne takse i naknadu za korišćenje građevinskog zemljišta. Isti rok s istim pogodnostima, građani mogu da iskoriste i za plaćanje duga prema „Infostanu”, tako što će sklopiti sporazum o otplati duga na rate. Posle 31. decembra firmama koje ne plate dug blokiraće se računi, a građanima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << određen iznos primanja.

Skupština Srbije usvojila je izmene Zakona o poreskom postupku kojim je omogućeno lokalnim samoupravama da samostalno donesu odluke o otpisu kamata građanima za sve obaveze dospele do 31. decembra 2009. godine. Uprava grada Beograda donela je odluku da tu mogućnost da Beograđanima i otpiše kamate svima koji plate glavni dug dospeo do tog roka, kao i eventualne kamate dospele za plaćanje od 1. januara do 31. decembra ove godine.

Građani bi trebalo da iskoriste ovu pogodnost do kraja godine, jer eventualnih produženja rokova za plaćanje neće biti. S druge strane, a što je još važnije, plaćanjem će izbeći neprijatnosti koje će uslediti. Naime, kada se utvrdi visina duga za porez na imovinu, lokalne komunalne takse i naknadu za korišćenje građevinskog zemljišta, neće uslediti zaplena imovine dužnika, već će se firmama blokirati računi, a građanima do izmirenja svih dugovanja staviti administrativna zabrana na određeni deo primanja. U tom slučaju, ne samo da će plaćati dug već će platiti i kamatu.

Na isti način će i „Infostan” naplaćivati dugovanja, a prvi na listi biće zaposleni u gradskim preduzećima i u gradskoj administraciji. Svako ko ima dugovanja prema „Infostanu", a potpiše sporazum o otplati duga na rate, od tog trenutka prestaće da mu se obračunavaju kamate.

Zaključno sa 31. decembrom 2009, za porez na imovinu, komunalne takse i naknadu za korišćenje građevinskog zemljišta, 292.957 obveznika duguje ukupno 22,8 milijardi dinara.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Blokada računa zbog poreskih dugova

Izvor: Politika, 13.Dec.2010

Ukoliko obaveze ne budu izmirene do kraja ovog meseca, od Nove godine će se ići na blokadu računa firmama sve dok dugovanja ne budu u potpunosti izmirena..Građani i preduzeća koji u narednih dvadesetak dana ne iskoriste pogodnost i stare poreske obaveze izmire uz otpis kamata, rizikuju da im od...

Nastavak na Politika...

NEPLATIŠAMA ISTIČE ROK!

Izvor: Kurir, 13.Dec.2010

Oni koji imaju neizmirena dugovanja prema JKP „Infostan“ mogu dug otplatiti na rate, i to bez kamate, ukoliko potpišu ugovor s ovim preduzećem..Otplata duga na rate!..Ukoliko ne želite popisivanje imovine, kako je to ranije najvljivano zbog dugovanja prema JKP"Infostan", imate još nekoliko dana...

Nastavak na Kurir...

Plaćanje bez kamate do 31 decembra

Izvor: Šumadija Press, 13.Dec.2010

Građani i firme imaju još 18 dana na raspolaganju da bez obračunavanja kamate izmire svoja dugovanja za porez na imovinu, takse, kao i dug prema infostanu.

Nastavak na Šumadija Press...

Ko ne plaća komunalije blokiraće mu platu

Izvor: Politika, 14.Dec.2010, 00:33

U prestonici 84 odsto domaćinstava redovno izmiruje obaveze, najnovija mera nije uperena protiv socijalno ugroženih građana. – Ukoliko domaćinstva i firme do kraja godine izmire nagomilane dugove za poreze biće oslobođeni plaćanja kamate. – Sporazum sa „Infostanom” rešava problem ..Skidanje...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.