Joanikije: U MCP nikada nije bilo reči o odvajanju od SPC

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2021, 16:59

Joanikije: U MCP nikada nije bilo reči o odvajanju od SPC

U Mitropoliji crnogorsko-primorski nikada nije bilo reči o odvajanju od Srpske pravoslavne crkve, izjavio je mitropolit Joanikije u emisiji TVCG "Argumenti", koja će biti emitovana večeras.

"To su očekivali ljudi iz vlasti da, na takav način, polako i sada se o tome govori kako je u nekom smislu već bilo krenulo to odvajanje", kaže Joanikije, preneo je portal RTCG.

Na pitanje da li je to odvajanje zaista i bilo krenulo, mitropolit jasan:

"Apsolutno ne, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nikada. Ne može Mitropolija da obriše svoju istoriju, svoj identitet, vekovni svetosavski, hrišćanski. Dakle, ja kao mitropolit i svaki mitropolit, dužan je da neguje jedinstvo crkve i da poštuje kanonsku jurisdikciju".

Kako je ranije najavljeno, mitropolit će u ovom itervjuu govoriti i o temeljnom ugovoru između SPC i Crne Gore.

Sinod SPC razmatra na današnjoj sednici predloge temljenog ugovora između Crkve i Crne Gore, potvrđeno je Tanjugu u SPC.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Mitropolit Joanikije: Đukanoviću nije smetala podrška crkve, Cetinjski manastir pripada Mitropoliji

Izvor: Danas, 23.Sep.2021

Predsedniku Crne Gore Milo Đukanoviću nije smetala podrška crkve i mnogo je puta razgovarao i tražio razgovor sa mitropolitom Amfilohijem, izjavio je mitropolit cnogorsko-primirski SPC Joanikije u emisiji "Argumneti" na Televiziji Crne Gore i dodao kako "crkva mora da se bran ako se politika na najgrublji...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.