Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Feb.2010, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Vizija - evropska budućnost

MINHEN, - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić je u Minhenu, posle razgovora sa šefom nemačke diplomatije Gvidom Vesterveleom, izjavio da Beograd i Berlin dele istu viziju - "evropsku budućnost za ceo Zapadni Balkan".

Naglasivši da je centralni strateški prioritet Vlade Srbije članstvo u Evropskoj uniji, Jeremić je ocenio da su odnosi sa Nemačkom od izuzetne važnosti.

"Na Zapadnom Balkanu postoje prepreke i izazovi za integraciju u EU. Nemamo o svim pitanjima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << isto mišljenje, ali je važno da i na strani Beograda i na strani Berlina postoji dobra volja za rešavanje svih problema oko kojih nema saglasnost", rekao je Jeremić.

Nastavićemo blisko da radimo, kako sa Nemačkom, tako i sa drugim evropskim partnerima na ostvarenju našeg centralnog stateškog priotiteta, rekao je Jeremić, koji je danas imao sastanak i sa bavarskim ministrom za evropska pitanja Emilijom Miler.

Jeremić je, tokom Minhenske bezbednosne konferencije, razgovarao i sa šefovima diplomatija Turske i Azerbejdžana Ahmetom Davutogluom i Elmarom Mamadijarovom.

Ovogodišnja konferencija posvećena je budućnosti evropske i svetske bezbednosti i strategiji i misijama NATO.

Među učesnicima skupa su predsednici Avganistana Hamid Karzai, Makedonije Đorđe Ivanov i Azerbejdžana Ilham Alijev, visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton, generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen, potpredsednik ruske vlade Sergej Ivanov.

U radu konferencije učestvuju i šefovi diplomatija Kine Jang Jieći, Rusije Sergej Lavrov, Španije Migel Moratinos, Poljske Radoslav Sikorski, britanski ministar odbrane Bob Ejnsvort, zamenik američkog državnog sekrerata Džim Stajnberg, specijalni izaslanik SAD za Avganistan Ričard Holbruk, bivši američki državni sekretar Medlin Olbrajt.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Berlin za zapadni Balkan u EU

Izvor: B92, 06.Feb.2010

Minhen -- Vuk Jeremić je, posle razgovora sa šefom nemačke diplomatije Gvidom Vesterveleom, izjavio da Beograd i Berlin dele istu "viziju evropske budućnosti za Balkan"...Naglasivši da je centralni strateški prioritet Vlade članstvo u EU, Jeremić je ocenio da su odnosi sa Nemačkom od izuzetne...

Nastavak na B92...

Nemačka podržava Srbiju na putu ka EU

Izvor: Blic, 08.Feb.2010, 01:05

Srbija i Nemačka dele istu viziju evropske budućnosti za Balkan, izjavio je Vuk Jeremić, ministar spoljnih poslova, posle sastanka sa Gvidom Vesterveleom, šefom nemačke diplomatije...Vuk Jeremić..Na sastanku dvojice ministara u Minhenu bilo je reči o situaciji u BiH, statusu Kosova i o odnosima...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.