Jeremić: Naredna godina presudna, Vučić će raspisati izbore da dobije pokriće za Kosovo

Izvor: Beta, 02.Dec.2018, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Naredna godina presudna, Vučić će raspisati izbore da dobije pokriće za Kosovo

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić je danas procenio da će naredna godina biti presudna za Srbiju jer će, kako je rekao, predsednik Aleksandar Vučić uz referendum o promenama Ustava raspisati i izbore na svim nivoima "kako bi dobio pokriće za ono što će potpisati u vezi s Kosovom".Na osnivanju Opštinskog odbora Narodne stranke u beogradskoj opštini Vračar, Jeremić je ocenio da kontekst tog izbornog procesa koji je najavio, nije promena Ustava, nego da "Vučić dobije nov četvorogodišnji mandat, ne od gradjana, već od kolonijalne uprave"."Svi budući izbori - od lokalnih do republičkih, biće direktno vezani za Kosovo i Metohiju. Oni se raspisuju da Vučić dobije pokriće za ono što će da potpiše u vezi s Kosovom", rekao je predsednik Narodne stranke.Jeremić je dodao da je "ključ delovanja cele opozicije" u Srbiji da Vučića "osujeti u nameri da dokrajči pitanje Kosova onako kako je zamislio, sa precrtavanjem granica, Kosovom u UN, Velikom Albanijom za nekoliko godina"."Vučić na tome neće stati, potpiše li nezavisnost Kosova momentalno će preći na Republiku Srpsku i traziće od Zapada pet godina kako bi razvlastio RS", naveo je Jeremić.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jeremić: Narodna stranka je sledeća stranka vlasti

Izvor: Beta, 02.Dec.2018

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić ocenio je danas da je ta partija "sledeća stranka vlasti" i da je izložena najžešćim napadima "režima Aleksandra Vučića jer počinje da izgleda kao sistem koji je u stanju da upravlja zemljom".On je na osnivačkoj skupštini Opštinskog odbora Narodne stranke...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.