Janković: Podržavam Vesićev predlog da Beograd ima ulicu u Ljubljani

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Avg.2020, 13:25

Janković: Podržavam Vesićev predlog da Beograd ima ulicu u Ljubljani

Saradnja između dva grada bila bi na zavidnom nivou

Gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković izjavio je danas da apsolutno podržava predlog da jedna ulica u tom gradu dobije ime Beogradska, koji mu je uputio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

- Vesićev predlog je stigao kod nas i on sad ide na Komisiju koja će odgovoriti, a ja lično taj predlog apsolutno podržavam i mislim da će to naša dva grada još više zbližiti- rekao je Janković.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Naveo je da je ponosan na to što su Beograd i Ljubljana pobratimljeni gradovi i istakao da su odnosi dva grada dobri.

Podsetio je da je u Ljubljani otkriven spomenik Vuku Stefanoviću Karadžiću i očekuje da će, ukoliko epidemiološka situacija po pitanju korona virusa bude normalna, ove godine u Beogradu biti otkriven spomenik Jerneju Kopitaru.

To će, ističe Janković, doprineti tome da saradnja između dva grada ostane na visokom nivou.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vesić uputio inicijativu da Beograd dobije ulicu u Ljubljani. Janković: Podržavam ovu ideju

Izvor: Blic, 11.Avg.2020

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je danas, u ime Grada Beograda, uputio zvaničan predlog gradonačelniku Ljubljane Zoranu Jankoviću i nadležnim organima u tom gradu da jedna ulica u slovenačkoj prestonici dobije ime Beogradska.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.