Jakov Milatović podnio ostavku na sve funkcije u PES-u

Izvor: VOA, 24.Feb.2024, 19:19

Jakov Milatović podnio ostavku na sve funkcije u PES-u

Podgorica — Zamjenik predsjednika vladajućeg Pokreta Evropa sad i predsjednik Crne Gore Jakov Milatović saopštio je da je podnio ostavku na sve funkcije u partiji, navodeći kao razlog to što je način rada PES-a “suprotan obećanom i vrijednostima koje je imao na umu” prilikom stvaranja partije. Milatović je u objavi na mreži X saopštio je da su "prilikom osnivanja Pokreta Evropa sad, građanima obećali transparentnost u radu, racionalan i argumentovan dijalog o politikama koje su inkluzivne i održive” i da će “kompetencije i lični integritet predstavljati odlučujuće faktore pri zapošljavanju i napredovanju”. “Takođe, obećali smo drugačiju političku kulturu utemeljenu na uvažavanju različitosti i afirmisanju evropskih vrijednosti. Dosadašnji način rada je suprotan obećanom i vrijednostima koje sam imao na umu prilikom stvaranja Pokreta. Iz tog razloga dajem ostavku na sve funkcije u Pokretu", napisao je Milatović na nalogu na mreži X. Prema njegovim riječima, Pokret Evropa sad je bio i ostaće važan dio njega “jer smo zajedno ispisivali istoriju demokratskih promjena u zemlji”. “Kao i do sada, isključivo vođen interesima građana, kao predsjednik Crne Gore sve svoje kapacitete usmjeriću ka realizaciji ključnih državnih prioriteta", rekao je Milatović. Odluka Milatovića o napuštanju PES-a uslijedila je nakon niza nesuglasica koje je, naročito od pobjede te partije na parlamentarnim izborima 2022, predsjednik Crne Gore imao sa premijerom Milojkom Spajićem. Milatović i Spajić ušli su zajedno u politiku kao ministri u 42. Vladi premijera Zdravka Krivokapića, kada su sproveli program povećanja ličnih primanja “Evropa sad”, po kome su kasnije nazvali partiju.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milatović podneo ostavku na sve funkcije u Pokretu Evropa sad

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2024

Zamenik predsednika Pokreta Evropa sad (PES) i predsednik Crne Gore Jakov Milatović podneo je danas ostavku na sve funkcije u partiji. On je u objavi na platformi X objasnio da ostavku podnosi zato što je dosadašnji način rada PES suprotan obećanom i vrednostima koje je imao na umu prilikom njegovog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.