Izvršitelj više neće smeti da vam dolazi vikendom

Izvor: Večernje novosti, 25.Jul.2019, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izvršitelj više neće smeti da vam dolazi vikendom

Ministarka pravde je tokom rasprave o amandmanina na predložene izmene i dopune Zakona o izvršenju i obezbeđenju rekla da prema trenutno važećem zakonu izvršenje može da se sprovodi svakog dana od sedam do 22 sata Izvršitelji više neće moći da sprovode postupak izvršenja i tokom vikenda, već samo radnim danima, od sedam do 22 sata, izjavila je u četvrtak ministarka pravde Nela Kuburović u Skupštini Srbije. Ona je tokom rasprave o amandmanina na predložene izmene >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << i dopune Zakona o izvršenju i obezbeđenju rekla da prema trenutno važećem zakonu izvršenje može da se sprovodi svakog dana od sedam do 22 sata. "Sada smo to promenili upravo vodeći računa o interesima dužnika, tako da to može biti samo svakog radnog dana. Što znači da su subota i nedelja ovim predlogom zakona isključeni od sprovođenja izvršenja", navela je Kuburović. Pročitajte još - PROFESOR ISELjEN IZ STANA NA DORĆOLU: Na prevaru me izbacili iz mog doma! Vjerica Radeta iz SRS je istakla da je svakako neprimereno da izvršitelji građanima dolaze na vrata u sedam ujutru ili 22 sata uveče i pozvala ministarku da prihvati amandman radikala da radno vreme izvršitelja bude od osam do 18.00 sati. "Velikodušno nema šta, subotom i nedeljom neka se dečica dobro naspavaju, a od ponedeljaka do petka izvršitelj će da dođe u sedam ujutru", rekla je Radeta. Istakla je da je svakako neprimereno da se sprovodi izvršenje tako rano ujutru ili kasno uveče i da treba imati u vidu da građani u tim situacijama doživljavaju traume. "Ako ste menjali da može izvršenje samo da bude radnog dana, kako vam nije palo napamet da promenite vreme. Još kako su bahati izvršitelji, ništa oni ne vide ispred sebe što bi normalnog čoveka nateralo da razmisli i kaže - izvinite imate malu bebu neću doći u sedam ujutru već u 12 sati ili imate nekog starog ili bolesnog, već samo vide kolika je njihova nagrada", upitala je Radeta.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Izvršitelji neće moći da dolaze vikendom; Vlada odbila amandman Maje Gojković

Izvor: Radio 021, 26.Jul.2019, 09:12

Izvršitelji više neće moći da sprovode postupak izvršenja i tokom vikenda, već samo radnim danima, od sedam do 22 sata, izjavila je ministarka pravde Nela Kuburović u Skupštini Srbije...Ona rekla da prema trenutno važećem zakonu izvršenje može da se sprovodi svakog dana od sedam do 22 sata..."Sada...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.