Izrael pozvao Jevreje da nasele Pojas Gaze; Britanija uznemirena

Izvor: B92, 30.Jan.2024, 19:49

Izrael pozvao Jevreje da nasele Pojas Gaze; Britanija uznemirena

Velika Britanija je uznemirena zbog konferencije "Naselja donose sigurnost".

Konferencija je održana u Jerusalimu 28. januara, i sa nje je, u prisustvu izraelskih ministara, upućen poziv na ponovno naseljavanje Pojasa Gaze jevrejskim naseljenicima.

"Stav Velike Britanije je jasan: Gaza je okupirana palestinska teritorija i biće deo buduće palestinske države", navedeno je u saopštenju britanskog Forin ofisa.

"Nijednom Palestincu ne bi trebalo da se preti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prisilnim raseljavanjem ili preseljenjem", ističe se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"NE PRETITE!" London uznemiren konferencijom u Jerusalimu, Izraelci planiraju monstruozni naum

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jan.2024

Konferencija je održana u Jerusalimu, 28. januara...Velika Britanija je uznemirena konferencijom "Naselja donose sigurnost"...The UK Foreign Office published a statement condemning a conference which called for a return to the communities that were evacuated during the Disengagement from Gush Katif...“Settlements...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.