Izrael: Sprečen napad Palestinaca na mornarički brod

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Apr.2018, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael: Sprečen napad Palestinaca na mornarički brod

Služba unutrašnje bezbednosti Izraela Šin bet saopštila je danas da je uhapsila deset Palestinaca osumnjičenih da su planirali da izvedu napad na mornarički brod nedaleko od obale Gaze.

Kako je saopštila služba, navodni lider uhapšenih Palestinaca priznao je da je smišljen plan da jedan čamac ometa brod izraelske Mornarice, dok bi sa drugog čamca bila ispaljena raketa, prenosi AP.

Deo plana bio je i da se otmu povređeni mornari, koji bi bili iskorišćeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za razmenu palestinskih zatvorenika u Izraelu.

Uhapšene Palestince, Šin bet identifikovao je kao pripadnike ekstremističke grupe Islamski džihad.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu pohvalio je sprečavanje napada i rekao da imaju veze sa protestima koji su održani u petak na granici Gaze i Izraela.

Tokom tih protesta, ubijeno je 18 Palestinaca, što je kako navodi AP "najkrvaviji dan" u Gazi još od rata između Izraela i palestinske grupe Hamas 2014. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Izrael: Sprečen napad Palestinaca na mornarički brod

Izvor: B92, 04.Apr.2018

Jerusalim -- Služba unutrašnje bezbednosti Izraela Šin bet saopštila je da je uhapsila deset Palestinaca osumnjičenih da su planirali da izvedu napad na mornarički brod...Kako je saopštila služba, navodni lider uhapšenih Palestinaca priznao je da je smišljen plan da jedan čamac ometa brod...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.