Izmešta se okretnica autobusa sa Trga republike

Izvor: RTS, 20.Jul.2016, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izmešta se okretnica autobusa sa Trga republike

Okretnica autobusa na Trgu republike trebalo bi da se potpuno iseli tokom sledeće godine, kako bi se centar grada pretvorio u pešačku zonu. Javni prevoz sa te lokacije biće usmeren na Novi Beograd Blok 20 i u Dunavsku ulicu, najavio je gradski arhitekta Milutin Folić.
Milutin Folić je, prilikom obilaska radova na izgradnji terminusa za javni prevoz u Ulici Vladimira Popovića u Bloku 20, rekao da je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << cilj grada da se osim Trga republike od javnog saobraćaja potpuno rastereti i Studentski trg i delimično Zeleni venac.

"Cilj je da se centar grada oslobodi viška autobusa i da ga pretvorimo u pešačku zonu. Napravili smo analizu saobraćajnih linija još prošle godine i u okviru te strategije planirana su četiri nova terminusa", rekao je Folić.
U Ulici Vladimira Popovića u Bloku 20 biće nova okretnica autobuskih linija 96, 27 i 27E, a predviđeno je da radovi budu završeni do kraja septembra, dok će na terminus u Dunavskoj biti preusmerene linije 43, 32E, 35.
Za izgradnju terminusa u Dunavskoj, kako kaže, izabran je izvođač radova, završavaju se projekti, rešavaju imovinskopravni odnosi, a predviđeno je da bude završen tokom sledeće godine.
Folić kaže da će saobraćaj sa Studentskog trga i dela Zelenog venca biti preusmeren na još dva terminusa koja su predviđena da se prave kod Brankovog mosta, čim se skrene kod Ušća i u Bloku 42.
Uskoro će, kaže Folić, biti raspisan konkurs za nabavku javnih bicikala kako bi projekat zaživeo na proleće naredne godine. To bi značilo da građani mogu autobusom da dođu do Novog Beograda ili Dunavske, a zatim biciklom po centru grada.
Gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović kaže da je vrednost radova na novoj okretnici linija 27, 27E i 96 u Bloku 20 oko 30 miliona dinara, da je frekventnost saobraćaja na Trgu republike 60 autobusa na čas, te da će frekventnost na terminusu u Bloku 20 biti 25 vozila na čas, a u Dunavsku 35 vozila na čas.
Usluga gradskog prevoza ostaće ista, ali će Trg republike biti rasterećen od teškog autobuskog saobraćaja i centar grada će dobiti lepšu sliku, zaključio je Rafailović.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Izmešta se okretnica autobusa sa Trga Republike, evo gde će biti

Izvor: Telegraf.rs, 20.Jul.2016

Okretnica autobusa na Trgu Republike trebalo bi da se potpuno iseli tokom sledeće godine, kako bi se centar grada pretvorio u pešačku zonu, a javni prevoz sa te lokacije biće usmeren na Novi Beograd Blok 20 i u Dunavsku ulicu, najavio je danas gradski arhitekta Milutin Folić...On je, prilkom obilaska...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.