Izlivanje cisterne kod Kvantaša: Tri radnika prevezena na VMA zbog mučnine, nema simptoma trovanja

Izvor: Blic, 21.Nov.2013, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izlivanje cisterne kod Kvantaša: Tri radnika prevezena na VMA zbog mučnine, nema simptoma trovanja

Cisterna koja je prevozila materiju za koju se sumnja da je amonijak, oštećena je u 17 i 20, kada je slavinu kanistera razbilo vozilo viljuškar, saznaje "Blic". Do oštećenja je došlo na carinskom terminalu, a radnici gradskog Zavoda za javno zdravlje tvrde da se na tlo izlilo gotovo pola tone ove tečnosti. Tri osobe primljene su na VMA zbog mučnine, a njihovo stanje je stabilno.

- Stanje trojice muškaraca je stabilno, i za sada nema simptoma trovanja. I dalje nije poznato >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << o kojoj se supstanci radi - rekli su za "Blic" u VMA.

Kako "Blic" saznaje, do isticanja tečnosti došlo je oko 17 i 20 sati, a slučaj je prijavljen u 18 sati.

U međuvremenu, radnici carinskog terminala su vodom sprali fleku sa tla, što je, po rečima pripadnika Zavoda za javno zdravlje nedozvoljeno, ali u ovoj situaciji nije na sreću izazvalo havariju.

Pripadnici jedinica za brze reakcije u vanrednim situacijama Centra za ekotoksikologiju gradskog Zavoda za javno zdravlje i dalje nisu sigurni o kojoj se materiji radi.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Iscurela nepoznata hemijska materija kod Kvantaške pijace

Izvor: Studio B, 21.Nov.2013

Cisterna koja je prevozila meteriju za koju se sumnja da je amonijak, oštećena je nešto posle 17 sati, kada je slavinu kanistera razbilo vozilo viljuškar...Do oštećenja je došlo na carinskom terminalu, a radnici Gradskog zavoda za javno zdravlje tvrde da se na tlo izlilo gotovo pola tone ove tečnosti...Tri...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.