Izgradnja u roku: Niču stanovi za pripadnike snaga bezbednosti u Vranju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jul.2019, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgradnja u roku: Niču stanovi za pripadnike snaga bezbednosti u Vranju

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je danas radove na izgradnji stanova za snage bezbednosti u Vranju, gde je poručila da je Srbiji potrebno više gradilišta i to ne samo u oblasti izgradnje puteva, već i stanova.

Mihajlović je novinarima kazala da Vranje i 186 stanova koji se trenutno grade nisu jedini za pripadnike snaga bezbednosti već da će vrlo brzo početi sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izgradnjom još stanova u tom gradu, a radi se, kaže, i u Nišu, Kragujevcu, Kraljevu, Sremskoj Mitrovici, dok će se uskoro graditi u Beogradu i Novom Sadu.

''Naš plan je 8.000 stanova za početak i verujem da ćemo na taj način omogućiti da stanove po povoljnim uslovima kupe ljudi zaposleni u bezbednosti, ali razmišljamo da se ovaj projekat proširi i na druge zaposlene u javnom sektoru'', rekla je Mihajlović dodajući da se razmišlja o zaposlenima u prosveti, zdravstvu...

Kada je u pitanju izgradnja stanova u Vranju, Mihajlović kaže da je u potpunosti ispunjena dinamika radova, odnosno da nema kašnjenja.

Ministartsvo građevinarstva je u Vranju i Nišu i investitor na tom projektu, a Mihajlović kaže da za njih to predstavlja pilot projekat kako stvari treba da izgledaju kada se grade takve vrste stanova.

Potpredsednik kompanije Tašjapi, koja je izvođač radova, EmreTomkam istakao je da projekat započet u februaru za sada dobro napreduje, kao i da se nada da će biti završen pre roka koji im je postavljen.

Prema njegovim rečima, i na ovom projektu su se suočili sa izazovima koje su, uz pomoć Ministarstva, Vlade Srbije i lokalne samouprave, uspešno prevažišli.

Direktor Građevisnke direkcije Nebojša Šurlan naveo je da radovi u Vranju napreduju u skladu sa dinamikom i da je rok za završetak radova kraj januara.

Kako kaže, Direkcija je zadovoljna kavlitetom radova i organizacijom na samom gradilištu.

Šurlan dodaje da se, pored izgradnje tih objekata, počelo i sa projektovanjem za sledeću fazu izgradnje stanova u Vranju.

Zamenik gradonačelnika Vranja Nenad Antić rekao je da je taj grad među prvima koji je obezbedio parcele za izgradnju tih stanova i izrazio očekivanje da će krajem februara ili početkom marta stanovi biti useljivi.

Načelnik Pčinjskog okruga Srećko Pejković pohvalio se da je taj okrug među prvima u Srbiji u kojem je urađen i novi autoput, kao i da je među prvima po gradnji stanova za pripadnike službi bezbednosti.

Kako kaže, izgradnja tih projekata je pokazatelj da '' u Srbiji sada sve može, jer državi više novac nije problem''.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.