Izvor: JUGpress.com, 18.Jul.2019, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zorana Mihajlović obišla radove na izgradnji stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Vranju

VRANJE

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je danas gradilište stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Vranju i poručila da će u prvoj fazi biti izgrađeno oko 8.000 stanova za pripadnike snaga bezbednosti u više gradova u Srbiji.

“U februaru smo bili sa predsednikom Srbije u Vranju kad su počinjali radovi, danas smo mogli da vidimo >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << kako radovi napreduju. U Nišu, Vranju, Kraljevu, Kragujevcu, Novom Sadu, Beogradu i Sremskoj Mitrovici gradiće se ukupno oko 8.000 stanova za zaposlene u snagama bezbednosti”, rekla je Mihajlović.

Ona je rekla da je Srbiji potrebno što više gradilišta, ne samo puteva, nego i novih zgrada i stanova i dodala da će se razmišljati u narednom periodu o tome da se projekat proširi na druge grupe zaposlenih, kao što su profesori i lekari.

Mihajlović je rekla da su stanovi u Vranju pilot projekat za izgradnju stanova za snage bezbednosti u drugim gradovima i podsetila da je Vranje prva lokalna samouprava koja je poptuno pripremila lokaciju za izgradnju stanova.

Direktor Građevinske direkcije Srbije, Nebojša Šurlan, rekao je da je zadovoljan kvalitetom i organizacijom radova u Vranju i podsetio da je rok za završetak kraj januara. Takođe je naveo da je počelo projektovanje za sledeću fazu izgradnje stanova u Vranju.

Potpredsednik kompanije “Tašjapi”, Emre Tokmak, zahvalio je potpredsednici Vlade na poseti gradilištu kompanije “Tašjapi”, i dodao da se projekat uspešno realizuje uz podršku republičkih i lokalnih vlasti. Takođe je rekao da je dobijena saglasnost da ova kompanija kao izvođač nastavi radove na izgradnji stanova za snage bezbednosti u Nišu.

Načelnik Pčinjskog okruga, Srećko Pejković, rekao je da su jug Srbije i Pčinjski okrug dobili auto-put i da su prvi počeli izgradnju stanova za snage bezbednosti. “To je pokazatelj da država ima novca i da je važno imati pripremljene projekte”, rekao je Pejković.

Zamenik gradonačelnika Vranja, Nenad Antić, rekao je da očekuje da se prvi stanari u nove stanove usele u februaru ili martu, a da će lokalna samouprava raditi na završetku infrastrukture oko zgrada.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

MIHAJLOVIĆ: Gradnja STANOVA ZA BEZBEDNJAKE teče po planu

Izvor: OkRadio.rs, 18.Jul.2019

U okviru posete Vranju, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, obišla je gradilište, gde su u toku radovi na izgradnji stanova za pripadnike snaga bezbednosti. - Zadovoljna sam dinamikom, a ono što je potrebno Srbiji jeste što više...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.