Izvor: Nezavisne Novine, 16.Feb.2017, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izetbegović nakon sastanka u Predsjedništvu BiH izignorisao novinare

SARAJEVO - Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović je, nakon petočasovnog sastanka u Predsjedništvu BiH u vezi sa eventualnom revizijom presude po tužbi BiH protiv Srbije, napustio zgradu ove institucije, ali nije želio da se obrati okupljenim novinarima.

Izetbegović se danas u Sarajevu sastao s pravnim ekspertima na konsultacijama pred odluku i pokretanju revizije presude, javili su federalni mediji.

Ranije je najavljeno da bi sutra u sarajevskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Vijećnici trebalo da bude održano savjetovanje o podnošenju zahtjeva za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije.

Ovaj sastanak i postupke određenog broja bošnjačkih političara predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH Mladen Bosić juče su ocijenili kao opasnost od urušavanja ustavno-pravnog poretka BiH, a sve na štetu interesa Republike Srpske i srpskog naroda u BiH.

"Vrlo je jasno da u ime BiH odluke mogu donositi samo institucije BiH, a ne nikakve paralelne institucije", konstatovao je Ivanić.

On je istakao da je "stanje zabrinjavajuće", tim prije jer je nelegalno i antiustavno djelovanje i paralelnih institucija u nevladinom sektoru koji je pod kontrolom bošnjačkih struktura u Sarajevu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ambasada Rusije u BiH: Jednostrana revizija presude može imati ozbiljne posljedice

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Feb.2017

SARAJEVO - Ambasada Rusije u BiH saopštila je danas da inicijativa o pokretanju revizije presude po tužbi BiH protiv Srbije može imati najozbiljnije posljedice po stabilnost, političku slogu i međuetnički dijalog u BiH, po njen socijalni mir i ekonomski razvoj, stanje u regionu u cjelini...U saopštenju...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.