Izdato naređenje: Utvrdite odakle su gađali

Izvor: B92, 10.Jul.2023, 09:29

Izdato naređenje: Utvrdite odakle su gađali

Načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov, naložio je komandi Združenih snaga da utvrditi odakle su Ukrajinci gađali Krimski most.

Utvrđivanje lansirnih mesta ukrajinskog raketnog sistema S-200 i sličnog naoružanja imaju za cilj da se deluje preventivno, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

Gerasimov je saslušao izveštaj načelnika Glavnog štaba Vazdušno-kosmičkih snaga (VKS) Viktora Afzalova o uništenju četiri ukrajinske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << balističke rakete, navelo je Ministarstvo odbrane.

Na Telegram kanalu ruskog ministarstva objavljen je snimak na kojem se vidi Gerasimov dok sluša izveštaj, što je njegovo prvo pojavljivanje u javnosti od pobune privatne vojne kompanije "Vagner" 24. juna, navodi Rojters.

Ukrajinska vojska je, prema navodima ruske strane, raketama iz sistema S-200 gađala Krimski most.

Prema ministarstvu, Gerasimov je dao instrukcije i da se preduzmu dodatne mere što pre, kako bi se povećala zaštita od vazdušnih udara, preneo je TAS S.

Kijev je 9. jula bezuspešno pokušao da napadne Krim, Rostovsku i Kalušku oblast protivvazdušnim raketama S-200, pretvorenim u ofanzivnu verziju, kaže se u saopštenju ruskog ministarstva.

Navedeno je da su ruski sistemi protivvazdušne odbrane uništili dve ukrajinske rakete S-200 u napadu na Krim, i regione Rostov i Kaluga, a da su još dve rakete onesposobljene sredstvima za elektronsko ratovanje, pa nije bilo žrtava i štete.

Afzalov je rekao da je Kijev iskoristio tri rakete S-200 u nedelju, kako bi napao Krimski most.

"Tri projektila, koja su ciljala transporni koridor Kerč i pistu Morozovsk, oborile su protivvazdušne snage. Nije bilo žrtava, a ni materijalne štete", istakao je Afzalov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.