I, evo ga Gerasimov VIDEO

Izvor: B92, 10.Jul.2023, 10:37

I, evo ga Gerasimov VIDEO

Načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov pojavio se prvi put nakon pobune Vagner grupe.

Naime, načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije saslušao je izveštaj načelnika Glavnog štaba Vazdušno-kosmičkih snaga (VKS) Viktora Afzalova o uništenju četiri ukrajinske balističke rakete, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije.

Na Telegram kanalu ruskog Ministarstva odbrane objavljen je snimak na kojem se vidi Gerasimov dok sluša izveštaj, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što je njegovo prvo pojavljivanje u javnosti od pobune privatne vojne kompanije "Vagner" 24. juna, navodi Rojters.

Kijev je 9. jula bezuspešno pokušao da napadne Krimu, Rostovsku i Kalušku oblast protivvazdušnim raketama S-200, pretvorenim u ofanzivnu verziju, kaže se u saopštenju, prenose RIA Novosti.

Navedeno je da su ruski sistemi protivvazdušne odbrane uništili dve ukrajinske rakete S-200, a da su još dve rakete onesposobljene sredstvima za elektronsko ratovanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Načelnik generalštaba ruske vojske prvi put u javnosti posle pobune Vagnera

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jul.2023

Načelnik generalštaba ruske vojske i komandant vojnih operacija u Ukrajini Valerij Gerasimov prvi put se pojavio danas u javnosti od neuspele pobune grupe Vagner, čiji je lično bio meta.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.