Iz ovog srpskog grada mnogi su otišli, ali ne oni: Preko dana postaju ono što moraju, a onda...

Izvor: B92, 19.Mar.2016, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz ovog srpskog grada mnogi su otišli, ali ne oni: Preko dana postaju ono što moraju, a onda...

Negotin, pitomi grad u pitomoj dolini. Nekada je živeo od vina, a danas ko zna od čega.

Mnogi su danas otišli negde gde se za hleb može zaraditi. Neki su ostali, njih 16 hiljada, tačnije oni – Muzička omladina Negotina. Bend čine muzičari od 14 do četrdesetak godina, a sviraju sve od hevi-metala do panka.

Muzička omladina Negotina osnovana je pre dvadesetak godina. Godinama su se borili da u svom gradu dobiju mesto na kojem će vežbati i u tome su uspeli. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Neku veću šansu nisu ni očekivali.

“Kao mlađi smo imali neke ciljeve. Međutim, sada smo napokon ukapirali da je to nemoguće odavde budući da smo mi prilično daleko od centra dešavanja Vojvodine. Nekada nam je skupo da pokrijemo i troškove do tamo“, kaže jedan od članova benda.

Stariji su se već odavno oprostili od velikih karijera. Život donosi neke nove obaveze, preko dana postaju ono što moraju. I dok stariji dolaze da se isprazne, mlađi i dalje sanjaju o velikim karijerama – rok koncertima, halama i stadionima.

Kako sviraju možete pogledati u prilogu iz emisije Exploziv.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.