Izvor: Nezavisne Novine, 08.Mar.2017, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanić i Ilahi o fiskalnoj reformi i poboljšanju monetarne politike

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Mladen Ivanić razgovarao je danas sa šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda u BiH, Nadimom Ilahijem o tehničkim i političkim pitanjima koje je potrebno preduzeti u narednom periodu kako bi se ekonomske prilike u BiH poboljšale, kao što su nastavak fiskalne reforme i poboljšanja monetarne politike.

Predstavnici MMF-a za BiH istakli su neophodnost poboljšanja putne infrastrukture i predstavili neke od modaliteta njenog >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << finansiranja, bez koje ne vide značajniji bruto-društveni rast, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Oni su informisali Ivanića o nizu sastanaka koje su održali sa zvaničnicima BiH kako bi utvrdili nivo na kojem se nalazi ispunjavanje već preuzetih obaveza, s ciljem zaključivanja redovnog kvartalnog pregleda.

Ivanić je iskazao uvjerenje da su zvaničnici BiH na svim nivoima vlasti svjesni izazova i nada se da će se za bitne reformske korake koji slijede iznaći kompromisi, uz ocjenu da BiH treba jako i aktivno prisustvo MMF-a.

Sastanku je u ime hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića prisustvovao savjetnik Tugomir Čuljak, a u ime člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića šef kabineta Elvir Čamdžić.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Ivanić razgovarao sa šefom Misije MMF-a u BiH o poboljšanju ekonomskih prilika

Izvor: Capital.ba, 08.Mar.2017

SARAJEVO,  Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić razgovarao je juče sa šefom Misije MMF-a u BiH Nadeemom Ilahijem o tehničkim i političkim pitanjima koja trebaju biti poduzeta u narednom periodu kako bi ekonomske prilike u BiH bile poboljšane, kao što su nastavak fiskalne reforme...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.