Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Feb.2011, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inzko: Istina o nestalima vodi trajnom miru i pomirenju

Visoki predstavnik medjunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko posjetio je danas objekte Međunarodne komisije za nestale osobe (ICMP) u Tuzli, te Identifikacijski projekat Podrinje (PIP) koji je oformljen za identifikaciju osoba nestalih u padu Srebrenice 1995. godine i u kojem se posmrtni ostaci žrtava obrađuju i čuvaju do konačne identifikacije. "Potresen sam onim što sam vidio i shvatam da još postoje porodice koje tragaju za svojim najmilijim, međutim isto tako znam i da je ICMP ...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Inzko o izgradnji crkve u Potočarima: Izgraditi crkvu gdje ima vjernika, u suprotnom je to provokacija

Izvor: Cafe.ba, 01.Feb.2011

Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko rekao je danas u Tuzli da se, zajedno sa američkom Ambasadom, obratio Međureligijskom vijeću BiH da na najbolji način rješi pitanje izgradnje srpske pravoslavne crkve u blizini Potočara kod Srebrenice.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.