Institut bivšeg premijera negira: Bler ne pregovara o KiM

Izvor: B92, 03.Okt.2018, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Institut bivšeg premijera negira: Bler ne pregovara o KiM

Institut Tonija Blera za globalnu promenu negirao da bivši britanski premijer pregovara u ime srpskog predsednika i vlade oko pitanja Kosova.

U kratkom pisanom odgovoru za portal KoSSev, iz Instituta Tonija Blera za globalnu promenu (The Tony Blair Institute for Global Change) odbacili su navode o tome da Bler pregovara o Kosovu.

"Gospodin Bler apsolutno ne nastupa u ime Vlade Srbije ili predsednika. Projekat našeg instituta nema nikakve veze sa pitanjem Kosova", navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se u odgovoru koji je potpisala portparolka Džuli Krouli.

Prethodno je takve navode demantovao Vučić, ukazujući da samo on pregovara o Kosovu.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić nedavno je izjavio da su u toku najintenzivniji zakulisni pregovori o razgraničenju na Kosovu, i da u ime predsednika Srbije sa najvišim medjunarodnim zvaničnicima razgovara bivši britanski premijer Toni Bler.

On danas kaže, putem Tviter naloga, da Vučić nije demantovao da bivši britanski premijer Toni Bler, uz njegovu saglasnost, obilazi zapadne prestonice i uverava ih da je "razgraničenje" jedino rešenje.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.