Inspekcija: U Srbiji nema mesa obolelih goveda iz Poljske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Feb.2019, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inspekcija: U Srbiji nema mesa obolelih goveda iz Poljske

U Srbiji nema mesa obolelih goveda iz Poljske, izjavio je danas Tanjugu načelnik veterinarske inspekcije Zoran Ivanović.

Kako je rekao, u skladu sa evidencijom Uprave za veterinu, to jest uvoznih rešenja izdatih na osnovu podnetnih zahteva, vidi se da to meso nije dospelo na tržište Srbije, niti u naše objekte za preradu mesa.

"Svakako zbog ove situacije granična veterinarska inspekcija će pojačati nadzor tokom uvoza hrane iz Poljske", kazao je Ivanović i dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da će javnost biti o svemu obaveštena.

Napomenuo je da i sama udaljenost Poljske i količina tog mesa koja je plasirana u zemlje okruženja, prema podacima sa portala EU, ukazuje da mi trenutno nismo ugroženi tim mesom.

Poručio je da naši građani mogu da budu bez brige kada je reč o tom mesu.

Poljska je izvezla 2.700 kilograma sumnjive govedine u zemlje EU, izjavio je juče šef poljske veterinarske službe, nakon što se u javnosti pojavio televizijski snimak koji pokazuje kako radnici jedne kompanije ubijaju bolesne krave i zatim to meso šalju u prodaju.

Direktor poljske veterinarske službe Pavel NJimčuk je na konferenciji za novinare rekao da je sumnjivo meso izvezeno u Rumuniju, Švedsku, Mađarsku, Estoniju, Finsku, Francusku, Španiju, Litvaniju, Portugaliju i Slovačku, preneo je Rojters.

Poljska proizvodi oko 560.000 tona govedine godišnje, od čega izvozi oko 80-85 odsto.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Da li u Srbiji ima mesa obolelih goveda iz Poljske?

Izvor: Mondo, 01.Feb.2019

U Srbiji nema mesa obolelih goveda iz Poljske, izjavio je danas Tanjugu načelnik veterinarske inspekcije Zoran Ivanović...Foto: MONDO/Tamara Sekulović..Kako je rekao, u skladu sa evidencijom Uprave za veterinu, to jest uvoznih rešenja izdatih na osnovu podnetnih zahteva, vidi se da to meso nije dospelo...

Nastavak na Mondo...

Inspekcija: U Srbiji nema mesa obolelih goveda iz Poljske

Izvor: Radio 021, 02.Feb.2019, 11:18

U Srbiji nema mesa obolelih goveda iz Poljske, izjavio je načelnik veterinarske inspekcije Zoran Ivanović...Kako je rekao, prema evidenciji Uprave za veterinu, to jest uvoznim rešenjima izdatim na osnovu podnetnih zahteva, vidi se da to meso nije dospelo na tržište Srbije, niti u naše objekte za...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.