Izvor: Radio 021, 02.Feb.2019, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inspekcija: U Srbiji nema mesa obolelih goveda iz Poljske

U Srbiji nema mesa obolelih goveda iz Poljske, izjavio je načelnik veterinarske inspekcije Zoran Ivanović.

Kako je rekao, prema evidenciji Uprave za veterinu, to jest uvoznim rešenjima izdatim na osnovu podnetnih zahteva, vidi se da to meso nije dospelo na tržište Srbije, niti u naše objekte za preradu mesa.

"Svakako zbog ove situacije granična veterinarska inspekcija će pojačati nadzor tokom uvoza hrane iz Poljske", kazao je Ivanović i dodao da će javnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << biti o svemu obaveštena.

Napomenuo je da i sama udaljenost Poljske i količina tog mesa koja je plasirana u zemlje okruženja, prema podacima sa portala EU, ukazuje da mi trenutno nismo ugroženi tim mesom.

Poljska je izvezla 2.700 kilograma sumnjive govedine u zemlje EU, izjavio je pre dva dana šef poljske veterinarske službe, nakon što se u javnosti pojavio televizijski snimak koji pokazuje kako radnici jedne kompanije ubijaju bolesne krave i zatim to meso šalju u prodaju.

Direktor poljske veterinarske službe Pavel Njimčuk rekao je da je sumnjivo meso izvezeno u Rumuniju, Švedsku, Mađarsku, Estoniju, Finsku, Francusku, Španiju, Litvaniju, Portugal i Slovačku. Poljska proizvodi oko 560.000 tona govedine godišnje, od čega izvozi oko 80-85 odsto.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.