Inicijativa Ne damo niški aerodrom: Vlada Srbije će oterati niskobudžetne kompanije

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Dec.2018, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inicijativa Ne damo niški aerodrom: Vlada Srbije će oterati niskobudžetne kompanije

Inicijativa "Ne damo niški aerodrom" pozvala je danas državu da hitno prestane da štiti interese "Er Srbije" i beogradskog aerodroma jer postoji realna opasnost da će niskotarifne kompanije napustiti Niš i Srbiju.

Predstavnici Inicijative su istakli da je direktor avio kompanije "Viz er" nedavno izjavio da Vlada Srbije preduzima korake kojima štiti poslovanje "Er Srbija" i "time stvara pritisak na sve druge prevoznike", kao i da "Viz er" neće razvijati bazu u Beogradu zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << visokih naknada za aerodrom.

"Dosadašnji ishod ovakvog i sličnog ponašanja Vlade Srbije je gašenje dve niskotarifne linije iz Niša za Malme i Dizeldorf, kao i odustajanje 'Wiz era' od razvoja baze u Beogradu", navedeno je u saopštenju Inicijative.

U saopštenju se podseća da je kroz koncesiju aerodroma "Nikola Tesla" Vlada potpuno neopravdano pristala na uslov ograničavanja razvoja niškog aerodroma za potrebe zaštite poslovnog interesa aerodroma "Nikola Tesla" i privatnog kapitala kompanije "Vanci airport".

Predstavnici Inicijative su takođe naveli da je Vlada ; Srbije oduzela niški aerodrom od grada sa željom da zaustavi njegov razvoj u interesu koncesionara beogradskog aerodroma i u više navrata nelegitimno je zahtevala povećanje aerodromskih taksi na aerodromu u Nišu.

Predstavnici Inicijative su podsetili da su pred srpskim pravosuđem pokrenuli postupke kojima žele da vrate aerodrom gradu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.