Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Apr.2015, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indonezija: Ove sedmice egzekucija osuđenika uprkos protestima

Indonezija će ove sedmice izvršiti egzekucijiu nad dvojicom australijskih državljana koji su osuđeni na smrtnu kaznu zbog trgovine drogom, uprkos odluci Ustavnog suda da razmotri žalbu koju su uložili njihovi advokati, saopšteno je danas iz indonezijskog tužilaštva.

 "Australijanci Endrju Čan i Mjuran Sukumran su među devet osuđenika koji će biti pogubljeni ove sedmice", izjavio je portparol tužilaštva Toni Spontana.

On je dodao da će datum njihove egzekucije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << biti saopšten sutra ujutru, preneo je Rojters.

Advokat dvojice Australijanaca Leonard Arpan kaže da bi Ustavni sud 12. maja mogao uzeti u razmatranje žalbu njegovih klijenata.

Australijski premijer Toni Abot je u više navrata apelovao na vlasti u Indoneziji da preinače odluku o smrtnoj kazni.

Francuz Serž Atlavi, koji je osuđen na smrtnu kaznu zbog trgovine drogom, uklonjen je sa liste osuđenika nad kojima treba biti izvršena egzekucije, ali se ne zna zbog čega.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ove sedmice egzekucije osuđenika

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Apr.2015

DŽAKARTA - Indonezija će ove sedmice izvršiti egzekucijiu nad dvojicom australijskih državljana koji su osuđeni na smrtnu kaznu zbog trgovine drogom, uprkos odluci Ustavnog suda da razmotri žalbu koju su uložili njihovi advokati, saopšteno je danas iz indonezijskog tužilaštva..."Australijanci...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Indonezija: Pogubljeni svi osuđenici osim Filipinke

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Apr.2015, 12:08

Indonežanske vlasti danas su pogubile osam od devet osoba osuđenih na smrtnu kaznu zbog trgovine drogom, ali među njima nije bila osuđenica iz Filipina, objavili su lokalni mediji...Zatvorenici su izvedeni pred streljački vod u zatvoru na ostrvu Nusakambangan i pogubljeni, objavili su indonežanska...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.