Indija: Auto sina ministra pregazio farmere koji su protestovali, čak šestoro mrtvih VIDEO

Izvor: B92, 03.Okt.2021, 22:58

Indija: Auto sina ministra pregazio farmere koji su protestovali, čak šestoro mrtvih VIDEO

Šetoro ljudi poginulo je u nasilju koje je izbilo kada je vozilo koje se povezuje sa indijskim ministrom unutrašnjih poslova pregazilo dva poljoprivrednika.

Oni su učestvovali u protestu protiv kontorveznog zakona o farmama.

Među poginulima u incidentu u državi Utar Pradeš su i dva farmera koji su pregaženi.

Učesnici protesta tvrde da je vlasnik automobila sin ministra unutrašnjih poslova Ajaja Mišre, prenosi Rojters.

Mišra je rekao da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njegov sin nije bio na mestu događaja tokom incidenta, već da je automobil vozio "naš vozač", koji je izgubio kontrolu i udario u poljoprivrednike nakon što su "izgrednici" počeli da bacaju kamenje i napadaju ga štapovima i mačem.

"Da je moj sin bio tamo, ne bi izvukao živu glavu", rekao je on.

Stotine poljoprivrednika u Indiji počelo je krajem septembra blokadom puteva novi talas protesta protiv spornih izmena zakona o poljoprivredi, dok njihovi saborci, koji od novembra prošle godine kampuju na prilazima Nju Delhija, zahtevaju potpuno ukidanje zakona.

Nekoliko ranije održanih rundi pregovora između predstavnika sindikata poljoprivrednika i vlade nisu dale rezultate, vlada ne odustaje od tvrdnji da će se izmenama zakona povećati prihodi poljoprivrednika, dok ih sindikati smatraju nepravednim i eksploatatorskim.

Indijska vlada je u septembru prošle godine uvela zakon prema kojem poljoprivrednici direktno prodaju svoje proizvode velikim kupcima, zaobilazeći veleprodajna tržišta koja reguliše vlada.

Poljoprivrednici tvrde da će im zakon naneti štetu i ostaviti im male mogućnosti za pregovaranje s velikim privatnim trgovcima i prerađivačima hrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.