Identifikovani posmrtni ostaci 11 Srba stradalih na području Hrvatske od 1991. do 1995. godine

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Jun.2019, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Identifikovani posmrtni ostaci 11 Srba stradalih na području Hrvatske od 1991. do 1995. godine

Komisija za nestala lica Vlade Srbije saopštila je danas da su u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Zagrebu identifikovani posmrtni ostaci 11 Srba stradalih na području Hrvatske od 1991. do 1995. godine.

Kako se navodi, ekshumirani su posmrtni ostaci po dvoje ljudi u Gornjem Selištu i Petrinji i po jedne osobe u Šašu, Šibeniku, Vrbovljanima, Vodoteču, Gračacu i Vukovaru.

"Svi posmrtni ostaci su identifikovani metodom analize DNK >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << a sahrana će biti obavljena u skladu sa izraženim željama porodica", stoji u saopštenju.

Navodi se i da su po podacima Кomisije za nestala lica, od 2001. do 2019. godine, iz registrovanih, masovnih grobnica i pojedinačnih grobnih mesta ekshumirani posmrtni ostaci više od 1.400 žrtava srpske nacionalnosti stradalih u oružanim sukobima na teritoriji Hrvatske dok su posmrtni ostaci više od 980 identifikovanih žrtava predati porodicama radi sahrane.

"Od samog početka procesa ekshumacija i identifikacija posmrtnih ostataka koje su vršene na području Hrvatske, po zajednički utvrđenoj metodologiji, našoj strani je omogućen monitoring te je i ovog puta identifikacijama prisustvovao monitorski tim Кomisije za nestala lica", piše u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Identifikovani posmrtni ostaci stradalih na području Hrvatske

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Jun.2019

Komisija za nestala lica Vlade Srbije saopštila je danas da su u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Zagrebu identifikovani posmrtni ostaci 11 Srba stradalih na području Hrvatske od 1991. do 1995. godine. Kako se navodi, ekshumirani su posmrtni ostaci po dvoje ljudi...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.