IZRAELCI U LOVU NA HAMASOVE ATGM ODREDE: Pogledajte kako uništavaju položaje brigade Al-Kasam (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Maj.2021, 19:36

IZRAELCI U LOVU NA HAMASOVE ATGM ODREDE: Pogledajte kako uništavaju položaje brigade Al-Kasam (VIDEO)

Nastavljaju se borbe do poslednjeg daha

Izraelska vojska nastavlja da lovi palestinske protivtenkovske odrede, koji su izveli dva uspešna napada od izbijanja sukoba u pojasu Gaze. Izraelske odbrambene snage (IDF) tvrde da su eliminisale četiri odreda protivtenkovskih vođenih raketa (ATGM) brigada Iz ad-Din al-Kasam, vojnog krila pokreta Hamas.

IDF je saopštio da su odredi ATGM-a bili gađani unutar pojasa Gaze, bez davanja dodatnih detalja o napadima.

https://t.co/CaEI53HY0z
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
— Aurora Intel (@AuroraIntel) May 13, 2021

Palestinski borci izveli su dva uspešna napada ATGM-ovima od izbijanja sukoba u Gazi 10. maja. Prvi napad, koji se dogodio prvog dana bitke, bio je usmeren na terenac istočno od Gaze. Ranjen je civil. Drugi napad, 12. maja, bio je usmeren na vozilo IDF-a na severu palestinske regije. Jedan vojnik je poginuo, a dvojica su ranjena.

IDF says they struck 2 branches of the national bank in Gaza, that are used by Hamas. pic.twitter.com/ePWlgnewrJ

— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) May 13, 2021

Napadi IDF-a nisu bili ograničeni na palestinske protivtenkovske jedinice. U poslednjih nekoliko sati pogođeno je nekoliko ciljeva u Gazi, uključujući dve banke i obaveštajne objekte Hamasa. Palestinske frakcije odgovorile su na nedavne izraelske udare ispaljivanjem više raketa na naselja u južnom Izraelu.

IDF says they struck a number of Hamas internal security buildings used for counterintelligence, and in one of them the office of the Head of Hamas internal security pic.twitter.com/zFz8ywCm5w

— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) May 13, 2021

Do sada je na Izrael lansirano više od 1.500 raketa. Bitka će verovatno trajati narednih nekoliko dana, ako ne i duže. Prema izraelskim medijima, IDF bi uskoro mogao započeti kopnenu operaciju protiv frakcija u Gazi.

IDF says they struck over 600 targets in Gaza, including a tunnel that is located underneath a school and in close proximity to other civilian buildings. pic.twitter.com/UNo2OCucoN

— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) May 13, 2021

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

HAMAS IMA NOVI PLAN: Sada gađaju i PVO sistem "Gvozdenu kupolu" da je skroz onesposobe i unište!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Maj.2021

Na meti napada su i izraelski vojni radari..Palestinske frakcije su raketom gađale nekoliko komponenata PVO sistema "Gvozdene kupole" izraelske vojske. Popodne je brigada al-Kuds, vojno krilo Palestinskog islamskog džihada, ispalila raketu na "Gvozdenu kupolu" koja se nalazila u blizini grada Nir...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.