IZRAEL KREĆE U POTPUNU OFANZIVU NA GAZU! Galant poručio vojnicima: Gaza nikad više neće biti ono što je bila

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2023, 21:54

IZRAEL KREĆE U POTPUNU OFANZIVU NA GAZU! Galant poručio vojnicima: "Gaza nikad više neće biti ono što je bila''

Najavljen kraj Hamasa

Izrael prelazi na ''potpunu ofanzivu'' na Pojas Gaze, pošto sporadični sukobi sa palestinskom militantnom grupom Hamas na jugu Izraela traju već četvrti dan, poručio je danas izraelski ministar odbrane Joav Galant.

- Uklonio sam sva ograničenja, povratili smo kontrolu nad područjem, i sada prelazimo na potpuni napad - rekao Galant u svom obraćanju izraelskim vojnicima na granici sa Pojasom Gaze, prenosi "Tajms of Izrael". >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << On je vojnicima rekao da će videti promenu.

- Imaćete mogućnost da promenite stvarnost ovde. Videli ste da se cene plaćaju i videćete promenu. Hamas je želeo promenu u Gazi, a promena će biti 180 stepeni drugačija od onoga što je zamislio - rekao je Galant. On je istakao da se Gaza "nikad neće vratiti na ono što je bila".

- Ko god dođe da obezglavljuje, ubija žene, preživele Holokausta, eliminisaćemo ga svom snagom i bez kompromisa - rekao je Galant.

Izraelski ministar odbrane je ranije naredio ''potpunu opsadu'' Pojasa Gaze, i naveo da se Izrael bori protiv, kako je naveo, "životinja u ljudskom obliku". Pojasu Gaze juče su zatvoreni dotoci struje, hrane, goriva i vode iz pravca Izraela.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.